Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij zijn er van overtuigd dat je een bijdrage moet leveren als dat kan. Daarom bieden we mensen met een beperking en/of achterstand tot de arbeidsmarkt een baan om
werkervaring op te doen. Dit doen wij sinds 2006. Inmiddels hebben we al meer dan 30 mensen in dienst gehad en geholpen hun kansen in de maatschappij te vergroten.

MBN heeft meerder samenwerkingpartners waarmee we de volgende projecten hebben gerealiseerd:

        • 2006- heden. Gemeente Groningen overname metaalbewerkingafdelingen DSW.
        • 2010- heden. Samenwerking UWV. Werkervaringsplaatsen en re-integratietrajecten.
        • 2013- heden. Samenwerking met Ferro-Fix. Valbeveiliging ondergrondsecontainers voor de Gemeente Groningen.
        • 2014. Zomerlaan Groningen, project afscherming/valbeveiliging afvalbrengstations.
        • 2015. Duinkerkenstraat Groningen, project afscherming/valbeveiliging afvalbrengstations.
        • 2015. Overname metaalbewerking afdelingen Novatec.

Wat is SROI?

Er zijn verschillende definities van SROI (Social Return On Investment). De onderstaande definitie is geformuleerd door de overheid. MBN interpreteert SROI volgens de onderstaande definitie en houdt zich aan de afspraken die horen bij deze definitie.

Social return afspraken hebben als doel een bijdrage te leveren aan het vergroten van de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt .

Doet u zaken met MBN? Dan doet u ook aan SROI

Als u zaken met MBN doet, dan draagt u bij aan SROI. Mede dankzij u kunnen wij mensen met een beperking en/of achterstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen. Daarnaast wordt uw product op een maatschappelijk verantwoorde manier geproduceerd. Dit kunt u gerust aan uw klanten vertellen of meenemen in aanbestedingstrajecten. Ook draagt het bij aan uw eigen MVO doelstellingen. We spreken hier van een win/win situatie omdat u als klant samen met MBN SROI mogelijk maakt.

Hoe werkt SROI op de werkvloer bij MBN?

Mensen die volgens een SROI traject bij MBN werken worden intensief begeleid. De collega’s worden gecoacht en doorlopen een interne stage. Door controle en intensieve begeleiding waarborgen wij de kwaliteit en voortgang van het productieproces. Zo geven we mensen  met een beperking en/of achterstand tot de arbeidsmarkt een kans, zónder enige concessie te doen aan de kwaliteit van ons werk.