RTL7 interviewt directeur MBN over trends en ontwikkelingen in de markt


Zondag 11 oktober om 09.55 uur is MBN te zien in het RTL7 business programma “Ondernemend Nederland”. MBN heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en is daarom als serieuze speler in de Noord Nederlandse markt gevraagd voor dit programma. Als expert op het gebied van plaatbewerking en constructiewerk wordt MBN directeur Jan van Esch geïnterviewd over de trends en ontwikkelingen in de markt.

Speciaal voor de programmarubriek “Nederland maakt” geeft Jan hier zijn visie op: “Je zag dat veel vormen van plaatbewerking en constructiewerk naar het buitenland verdwenen. Dit zou goedkoper zijn. Maar wat je uiteindelijk ziet is dat men hier juist op terugkomt. Wij hebben als Nederlandse producent  vaak een kortere levertijd, kunnen in kleinere oplages werken en zijn veel flexibeler. Daarnaast is het prijsverschil met buitenlandse producenten minimaal. Ook kan de klant het proces op de voet volgen als het in Nederland wordt gemaakt én is er geen taalbarrière. We merken dat de klanten die hun productie in het buitenland deden, weer bij ons terugkomen”.

Ondernemend Nederland neemt de kijker wekelijks mee in de wereld achter verschillende bedrijven. In het item is onder ander te zien welke vormen van plaatbewerking en constructiewerk MBN toepast en welke producten hieruit voortkomen. Zo is in het programma te zien dat MBN voor het prominente gebouw La Liberté in Groningen (met de zogenoemde spiegels aan de gevel van het pand tegenover de Gasunie), platen heeft geleverd.

Het programma “Nederland maakt!” is zondag 11 oktober om 09.55 uur  en zaterdag 17 oktober  om 13.00 uur te zien op RTL 7.

MBN heeft een nieuwe huisstijl

Bij een frisse start op de nieuwe locatie in Roden, hoort ook een nieuwe huisstijl! MBN vond het oude logo niet meer representatief voor het bedrijf en wilde iets nieuws.

“We hebben als organisatie een enorme professionaliseringsslag gemaakt. Ons oude logo sloot daar niet meer bij aan. Daarom hebben we er voor gekozen om een nieuw logo te ontwerpen. Ons nieuwe logo straalt professionaliteit uit en sluit hierdoor veel beter aan op de fase waarin MBN nu zit. Daarnaast hebben we een geheel nieuwe website die responsive is. In de huidige tijd een must aangezien veel bezoekers de website op een smartphone of tablet bekijken.”:aldus directeur Jan van Esch.

In het nieuwe logo wordt de afkorting MBN gebruikt en staat voor Metaalbewerking Noord. Intern werd de afkorting al gebruikt en ook klanten gebruiken de afkorting. Het was daarom een logische keuze om de afkorting MBN in het nieuwe logo te verwerken. De kleuren van het logo zijn afgeleid van het oude logo om toch een stukje herkenbaarheid mee te nemen. De zeskant in het logo staat voor stabiliteit en stevigheid, daarnaast is het de meeste efficiënte vorm in ruimte. Kenmerken die goed bij MBN passen.

MBN neemt Metaalbedrijf Novatec over

Sinds augustus 2015 is Metaalbedrijf Novatec onderdeel van Metaalbewerking Noord. In juni dit jaar heeft MBN een overeenstemming bereikt met Novatec over de overname. MBN neemt alle personeelsleden van de afdeling plaatbewerking en constructiewerk over. Daarnaast is de gehele inventaris van beide afdeling overgenomen. In juli is het Metaalbedrijf Novatec naar de locatie van MBN verhuisd en sinds 1 august is alles operationeel.

Door de overname wordt de productiecapaciteit van MBN direct vergroot. Dit is geheel in lijn met de groei ambitie die MBN heeft. Tevens draagt deze overname bij aan de MVO/SROI doelstelling van MBN. MBN wil mensen met een beperking en/of achterstand tot de arbeidsmarkt de gelegenheid bieden om werkervaring op te doen.
Bent u geinteresseerd in andere MVO/SROI projecten van MBN? Kijk dan op de pagina MVO/SROI.

MBN verhuist naar Roden en verdubbelt haar productielocatie

Metaalbewerking Noord is van de Peizerweg 97a in Groningen naar de Productieweg 9 in Roden verhuisd. Dit voormalige pand van VDL-Wientjes in Roden is maar liefst twee keer zo groot als de oude locatie van MBN. Voor MBN was dit een van de redenen om naar Roden te verhuizen.

“Het nieuwe pand in Roden geeft ons de gelegenheid om onze ambities waar te maken”: vertelt directeur Jan van Esch. “We willen groeien en hebben daarom meer ruimte nodig. De totale locatie in Roden heeft een oppervlakte van 5500m2. MBN beschikt nu over twee keer zoveel ruimte als op de oude locatie”.

De afdeling plaatbewerking en constructiewerk is op de nieuwe locatie uitgebreid met een zaagmachine, lasrobot, zaagautomaat en kantbank. Hierdoor is de productiecapaciteit vergoot en kan MBN meer klanten bedienen. De verhuizing is soepel verlopen. Op 9 april is de verhuizing gestart en op 14 april was de locatie productie klaar.