RTL7 interviewt directeur MBN over trends en ontwikkelingen in de markt


Zondag 11 oktober om 09.55 uur is MBN te zien in het RTL7 business programma “Ondernemend Nederland”. MBN heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en is daarom als serieuze speler in de Noord Nederlandse markt gevraagd voor dit programma. Als expert op het gebied van plaatbewerking en constructiewerk wordt MBN directeur Jan van Esch geïnterviewd over de trends en ontwikkelingen in de markt.

Speciaal voor de programmarubriek “Nederland maakt” geeft Jan hier zijn visie op: “Je zag dat veel vormen van plaatbewerking en constructiewerk naar het buitenland verdwenen. Dit zou goedkoper zijn. Maar wat je uiteindelijk ziet is dat men hier juist op terugkomt. Wij hebben als Nederlandse producent  vaak een kortere levertijd, kunnen in kleinere oplages werken en zijn veel flexibeler. Daarnaast is het prijsverschil met buitenlandse producenten minimaal. Ook kan de klant het proces op de voet volgen als het in Nederland wordt gemaakt én is er geen taalbarrière. We merken dat de klanten die hun productie in het buitenland deden, weer bij ons terugkomen”.

Ondernemend Nederland neemt de kijker wekelijks mee in de wereld achter verschillende bedrijven. In het item is onder ander te zien welke vormen van plaatbewerking en constructiewerk MBN toepast en welke producten hieruit voortkomen. Zo is in het programma te zien dat MBN voor het prominente gebouw La Liberté in Groningen (met de zogenoemde spiegels aan de gevel van het pand tegenover de Gasunie), platen heeft geleverd.

Het programma “Nederland maakt!” is zondag 11 oktober om 09.55 uur  en zaterdag 17 oktober  om 13.00 uur te zien op RTL 7.